Esenyayla Şehit Bahçeli Erdağı İlkokulu
ESENYAYLA KÖYÜ ESENYAYLA KÖYÜN KENDİSİ KÜME EVLERİ ŞENYAYLA SEYIT BAHÇELI ERDAĞI ILKOKULU BLOK NO 159 AKYAKA / KARS

VİZYON

Öğrencilerimize sadece öğreten değil onları yaşama hazırlayan, gelişme ve yenilenmeyi devamlı yaşayan, öğrencilerimizin başarı ve kalite düzeyi ile Türkiye´nin önde gelen okulları arasında örnek ve öncü bir okul olmak.

MİSYON

Atatürk´çü düşüncenin ışığı altında; kendisine ve ülkesine sorumlu, gelişimini çağın gelişmişlik düzeyi ile sınırlandırmayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen; dürüst, paylaşımcı, kendisine güvenen, mutlu, çevreye duyarlı, barışçı gençler yetiştirmek.

Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM(ÖĞLENCİ)

İKİLİ ÖĞRETİM(ÖĞLENCİ)

Kat kaloriferi. Anasınıfımız sobalıdır.

Öğretmen servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuzun bulunduğu Esenyayla Köyü İlçe merkezine 4 km İl merkezine 60 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüz Akyaka ilçesinin ikinci büyük köyü olup 2017 adrese dayalı yerleşim sistemine göre toplam nüfusu 722´dir. Halkın başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köyümüzde 1 ilkokul 1 ortaokul bulunmaktadır ve ikili eğitim kapsamında aynı binada hizmet vermektedir. Köyümüzde 4 adet market mevcuttur.